jak se připojit na wifi síť
Hlavní stránka » Nový jídelní lístek

Nový jídelní lístek

Od úterý 10.2.2015 jsme pro naše hosty připravili nový jídelní lístek. Pro přípravu pokrmů nově používáme vaření sous-vide, které lépe zachovává přirozenou chuť, šťávu a texturu potravin.


Sous-vide

(z francouzštiny, v překladu znamená "ve vakuu") je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Takto vakuované se potraviny (maso, ryby, zelenina nebo ovoce) pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin – někdy až 72 – při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolované vodní lázni.

Takto připravená potravina neztrácí svoji chuť, objem ani výživové hodnoty.

Není možné pokrm převařit. Potravina může ve vodní lázni být i o několik hodin déle a přesto bude stále stejně chutná.

Bowling bar restaurace Ždírec
Žďárská 622
Ždírec nad Doubravou

+420 776 222 039